Over Bravico

 

BRAVICO is een duurzame beweging met een duidelijke visie: positiviteit helpt de jonge generatie vooruit.

BRAVICO is geen subsidie-afhankelijke stichting, wel een sociale onderneming. Wij vinden positieve ideeën en duurzame oplossingen namelijk meer waard dan alleen een spreekwoordelijke pluim.

BRAVICO brengt jonge mensen in gesprek en contact met elkaar.

BRAVICO verbindt persoonlijke ervaringen en positieve ideeën van jonge mensen aan ‘lastige vraagstukken’ zoals eenzaamheid en het gemis van sociale activiteit en zingeving.

BRAVICO voegt de daad bij het woord: niet alleen denken, schrijven en praten, maar vooral doen. Hiermee is BRAVICO het eerste platform dat de praktijk van eenzaamheid onder de jonge generatie een waardig podium geeft.

Want eerlijk: onderzoek is belangrijk en beleid noodzakelijk, maar zonder de praktijk komen we nergens.

Bovendien is BRAVICO de gespreks- en samenwerkingspartner voor alle partijen die meer willen weten over wat de jonge generatie drijft en bezighoudt.

De missie

De jonge generatie 100% vrij van taboe, negativiteit en eenzaamheid.

Hoe eerder we erbij zijn, hoe beter.

De visie

We problematiseren en medicaliseren tegenwoordig bijna alles. Generatiegebonden leefstijlonderwerpen benaderen we te vaak vanuit een medisch model. Alles krijgt een naampje; ook eenzaamheid. Dat zou vooral iets voor de meest kwetsbaren zijn.

Dat moet anders. BRAVICO is ervan overtuigd dat het verbinden van de praktijk met onderzoek en beleid dé oplossing is voor de - helaas toenemende - eenzaamheid onder de jonge generatie.

BRAVICO’s aanpak

Bijna alles is makkelijker gezegd dan gedaan. Ook de bewustwording rond ‘ingewikkelde’ onderwerpen als eenzaamheid is best een ding. Maar BRAVICO gelooft dat het niet onmogelijk is. Soms is er gewoon een omweg nodig. Een die leidt langs alle belangrijke thema’s van de jonge generatie. En uiteindelijk komen we daar waar we moeten zijn.

Om deze positieve beweging in gang te zetten, moeten we samenwerken. Want iedereen mag weten dat de jonge generatie uiteindelijk ook de meest positieve generatie is, toch? Samenwerken kan door het delen van echte verhalen, het aangaan van de dialoog, het vinden van (h)erkenning , het opbouwen van duurzame sociale contacten en het boosten van positiviteit.

BRAVICO organiseert laagdrempelige ontmoetingssessies, workshops, trainingen en dialoogsessies en werkt hierbij altijd samen met de jonge generatie.

 

 
bravico-platform.jpg